Атанас Атанасов сигурен, че ДСБ ще подкрепи Радан Кънев в опозиция

14:31, 12 дек 15 / Политика 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът от Реформаторския блок и член на „Демократи за силна България“ Атанас Атанасов обяви, че очаква всички от ДСБ да последват лидера си Радан Кънев в опозиция. Пред Нова телевизия той уточни, че настроенията в партията са опозиционни и това ще стане ясно след днешното събрание на политическата сила в Поморие.

„Членовете на ДСБ са страшно разстроени от всичко, което се случва през последните дни. Длъжни сме да се съобразим с тези настроения. Сигурен съм, че Радан Кънев ще бъде последван от всички. Надделява мнението да се напусне коалицията“, заяви Атанасов.

До минаването в опозиция на лидера на ДСБ се стигна, след като съдебната реформа на правосъдния министър Христо Иванов беше бламирана и т.нар. „прокурорска поправка“ мина, с което се даде повече власт на главния прокурор във ВСС. Това от своя страна доведе до оставката на Иванов и трусовете в управлението.

Късно снощи Кънев призова здравния министър Петър Москов да се оттегли от управлението, като по този начин да засвидетелства лоялността си към ДСБ. Атанасов обаче не беше сигурен дали това ще стане, тъй като Москов „се е захванал с много тежката реформа в сектора и иска да си свърши работата“.

„От това правителство излязоха двама министри - Веселин Вучков на МВР и Христо Иванов на правосъдието. Това стана, защото отказаха на Бойко Борисов да обслужват главния прокурор Сотир Цацаров. Това е истина за тези две оставки“, каза още Атанасов.

Той нападна остро лидера на АБВ Георги Първанов. Според него президента на България в периода 2002-2012 г. има зависимости и е станал нечия слуга. Повод за коментара му е предложението на партията за по-различно разпределение на квотите във ВСС.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама