Административният съд в Добрич очаква да влезе в нова сграда

15:10, 12 дек 15 25 216 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Очаква се в началото на следващата година Административният съд в Добрич да се настани в новата си сграда по бул. „3 март”, съобщи административният му ръководител Красимира Иванова.

Преди 7 години бившата сграда на банка „Хеброс” бе закупена от правосъдното министерство.

През май 2013 г. бе подписан договор за преустройство, пристрояване и надстрояване на сградата до математическата  гимназия в града за нуждите на Административен съд - гр. Добрич между Министерството на правосъдието и "Промишлено и гражданско строителство" ООД, което бе избрано за изпълнител на ремонта.

През този месец в Добрич бяха представители на министерството и на фирмата, осъществяваща строителния надзор, за да инспектират реализацията на проекта.

Предстои да бъде издаден акт 15 за сградата и да се внесат документи за въвеждането й в експлоатация до края на годината. Сградата вече е оборудвана и готова да заработи, обясни Красимира Иванова.

Дотогава Административният съд разполага с общо 10 помещения в Съдебната палата, сред които кабинети на съдии,  канцеларии на служители, склад, съдебна зала и др. Очаква се нанасянето в новата сграда да допринесе за по-спокойна атмосфера на работа, изпълнение на всички изисквания за работа с постъпващите и създавани в съда документи, както и да мотивира съдиите и съдебните служители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама