Махат хладилника за бедни от пловдивската Главна по заповед на кмета

15:48, 12 дек 15 25 692 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заповед за премахване на хладилника за бедни е издал кметът Иван Тотев, видя репортер на Пловдив Topnovini.bg. От документа става ясно, че при извършена проверка от длъжностни лица на Пловдивския общински инспекторат е установено, че вертикалната хладилна витрина е поставена без разрешение за ползване на общински имот и не е захранена с електрически ток.

Вследствие на проверката е съставен констативен акт срещу неизвестно лице с дата 24 ноември 2015 г.

Кметът нарежда в тридневен срок хладилникът да бъде премахнат. Заповедта на градоначалника е с номер 15ОА3239 и е издадена на 8 декември 2015 г. Ако уредът не бъде премахнат в постановения срок, ще се пристъпи към принудителното му вдигане със съдействието на полицията съгласно общинска наредба за преместваеми обекти.

Контролът по изпълнение е възложен на зам.-кмета Розалин Петков. Заповедта може да се обжалва в 14-дневен срок пред Административния съд в Пловдив, пише още в документа, подписан от Иван Тотев, Розалин Петков, шефа на правната дирекция Илиан Иванов и началника на отдел КТРД Иван Петров.

Припомняме, че хладилникът за бедни в Пловдив бе поставен в началото на ноември т.г. до паметника на Стефан Стамболов, в непосредствена близост до сградата на Общината. Той е част от инициативата "Ако си дал.." за подпомагане на бедни хора с хранителни продукти.

Само преди два дни учениците от ЕГ "Иван Вазов" в Пловдив, които осигуриха храна за възрастните пловдивчани, чакащи край хладилника, трогнаха до сълзи един от инициаторите - Стефан Чолаков, който написа във фейсбук: "Благодаря, че ви има, деца!".

Хладилникът обаче стана и обект на посегателства. Броени дни след поставянето му вратите му бяха откъртени, но от фирма за ремонт на хладилна техника ги ремонтираха. След кметската заповед обаче той ще бъде премахнат от пловдивската Главна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама