БДЖ пуска предварително билети за празниците

15:55, 12 дек 15 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за Коледните и новогодишни празници празниците пуска БДЖ. Желаещите могат да закупят билети от 14 декември, понеделник, информират от железопътния превозвач.

От БДЖ поясняват, че обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни. В случаите, когато предстоят по-дълги празнични периоди обаче националният железопътен превозвач удължава срока. Така пътниците могат да планират пътуването си и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място 21 дни предварително.

Предварителната продажба на билети и резервации за седящи места ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната до 3-и януари 2016 година.

Подробна информация за свободните места във влаковете може да се получи от служителите на билетните каси в гарите и бюрата. Телефоните за връзка с тях са посочени на официалната интернет страница на железопътния превозвач.

За празничните дни по повод Коледа и Нова Година се предвиждат и допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.

За определени влакове билети могат да се закупят и онлайн, се посочва в съобщението на БДЖ. Те могат да се заплатят с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти.

Билети могат да бъдат закупени онлайн за 18 влака, движещи се по основните търговски направления. Това са:

- бързите влакове със задължителна резервация по направленията: София – Пловдив – Бургас и обратно; София – Карлово – Бургас и обратно; Горна Оряховица – София и обратно; София – Горна Оряховица – Варна и обратно;

- бързите влакове по направленията: София – Благоевград и обратно; Пловдив – Варна и обратно; София – Варна и обратно;

- бързите влакове със спални вагони по направленията: София – Горна Оряховица – Варна и обратно и София – Пловдив – Бургас и обратно.

Системата е достъпна на официалната интернет страница на БДЖ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама