Художникът Вълчан Петров подари скорпион на Иван Тотев

16:47, 12 дек 15 / Култура 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският художник Вълчан Петров подари малка пластика с изображение на скорпион на кмета Иван Тотев. Подаръкът е намек за зодиакалния знак на пловдивския градоначалник, който е роден на 28 октомври.

Живописецът, който стана първият носител на новоучредената "Награда на кмета", гостува днес в Община Пловдив заедно с председателя на Дружеството на пловдивските художници (ДПХ) Снежана Фурнаджиева.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, на 4 декември Тотев връчи ежегодните награди на ДПХ, с които бяха отличени Димитър Кирчев - за живопис, Мъгърдич Касапян - за графика, Трифон Неделчев - за скулптура, Женя Бозукова - за млад автор, и един поощрителен приз за младия художник Христо Бозуков. Вълчан Петров пък бе удостоен с новата "Награда на кмета". "Искрено се надявам тази традиция да бъде продължена и занапред от следващите кметове на Пловдив, защото нашите творци заслужават", каза Иван Тотев при връчването.

На днешната среща пловдивският кмет увери творците, че от общинския бюджет ще бъдат заделени 5000 лв. за отпечатване на луксозен каталог със 145-те творби от годишната изложба на ДПХ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама