Готвят проект за реконструкция на физкултурния салон в Дебелец

16:49, 12 дек 15 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В най-скоро време Община Велико Търново ще започне работа по проект за реконструкция на физкултурния салон в Дебелец. Градчето ще се сдобие със съвременно покрито спортно съоръжение. Първата крачка вече е направена – със свое решение правителството прехвърли собствеността на обекта на Общината.

Застроената площ на салона, който е на два етажа, е 747 квадратни метра. Работата по проекта ще започне веднага след вписване на разпоредителния акт.

Прехвърлянето на собствеността стана възможно след двугодишните усилия на кмета на община Велико Търново Даниел Панов. Физкултурният салон не е единственият обект в Дебелец, спрямо който бе извършена промяна на притежанието.

Същото бе сторено със сградата на бившето Средно професионално техническо училище по машиностроене „Н. Й. Вапцаров”, чиято застроена площ е 672 квадратни метра. Прехвърлена бе и административна постройка с площ от 66 кв. метра, заедно с терен от 8895 кв. метра.

Предстои промяната в собствеността на земята и сградите да бъде вписана в регистъра и Община Велико Търново да влезе във владение на имотите. За сградата на училището по машиностроене ще бъдат подготвени проекти за адаптирането й, с цел използване за социални или други дейности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама