Русенско участие на дискусионен форум за новия програмен период

16:59, 12 дек 15 / Политика 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дискусионен форум „Общините през програмен период 2014-2020“ се проведе на вчера и днес в София. Организатор на събитието, в което се включиха ключови за общините министри, беше Националното сдружение на общините в Република България.

Община Русе беше представлявана от председателя на местния парламент чл. кор. проф. Д-р Христо Белоев и от зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров.

Вицепремиерът Томислав Дончев откри форума, представяйки възможностите на европейските фондове и други актуални въпроси, които изискват обединяване усилията на централната и местна власт.

Румяна Бъчварова – министър на вътрешните работи и зам.-министър председател по коалиционната политика, говори за административната реформа, а кметът на Община Пазарджик Тодор Попов представи европейска визия за силно и отговорно местно самоуправление.

Днешният ден беше посветен на темата „Българските градове – двигател на растежа“, в която се включи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, с модератор кметът на Благоевград – Атанас Камбитов. Лекция за опазването на околната среда изнесе министър Ивелина Василева, а за развитието на селските райони говори министър Десислава Танева.

Форумът съвпадна и с тематично заседание на Бюрото на Конгреса на местните и регионални власти в Европа – част от програмата на поетото от България председателство на Съвета на Европа. По този повод участие в дискусията взе и президента на Конгреса на местните и регионални власти Жан-Клод Фрекон. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама