Община Средец дава около 300 000 лв. за поддържане на пътищата през зимата

17:07, 12 дек 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Средец е обявила обществена поръчка за зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа за експлоатационни сезони 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018 година. Това показва справка на Topnovini.bg. Прогнозната стойност на поръчката е 276 750 лева без ДДС.

От описанието става ясно, че пътните настилки трябва да бъдат почиствани от сняг и лед, да се разчистват снежните валове върху банкетите, да се опесъчават пътищата, а също и да се разчистват снегонавявания с дебелина над 0,60 м и настилките да се обработват с луга.

Сред основните изисквания към участникът са той да има опит в снегопочистването и в зимното поддържане на улици и пътища и да е осъществявал подобни дейности през последните три експлоатационни сезона, трябва да е посочил минимум едно техническо лице за ръководител, който ще отговаря за изпълнението на обществената поръчка.

Участникът трябва да разполага със собствено или наето техническо оборудване и механизация. Той трябва да има 4 машини за снегопочистване от 90 до 150 к. с., 5 машини за снегопочистване над 150 к. с., 2 машини за опесъчаване и челен товарач. Необходимо е да разполага със собствена или наета техническа база, както и складова такава за съхранение на материалите, на територията на община Средец.

Срокът за получаване на офертите или заявленията за участие е 7 януари 2016 година. Те ще бъдат отворени на следващия ден в сградата на Община Средец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама