Съдът се произнесе в полза на поредна жертва на агресия на улично куче

17:14, 12 дек 15 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенският районен съд се произнесе в полза на жертва на агресията на улично куче. Инцидентът станал през октомври 2014 г. в квартал „Дружба“. Там русенка била нападната от животното без никаква причината. Докато вървяла по улицата усетила силна болка в долната част на левия си крак и с ужас видяла, че я е захапало улично куче. Случаен минувач и свидетел на нападението прогонил псето. Това спасило жената от по-сериозни последствия, които и без това не били малки – част от плътта на крака й била отхапана от животното.

Това било последвано от дълго и болезнено лечение, имунизации и посещение при психолог, тъй като шокът довел до тежки последици – жената се страхувала и отказвала да излиза от дома си, развила страх дори от собственото си куче, сънувала кошмари и т.н.

За сполетялото я нещастие тя обвинила Община Русе, срещу която завела иск. В него пожелала да й бъде изплатено обезщетение за нанесени неимуществени вреди, покриване на имуществени такива, свързани с лечението и воденето на делото.

Юристът на местната власт отхвърлил доводите на адвоката на ищцата, но съдът, след като преценил представените доказателства, ги уважил и изтъкнал, че Общината действително не е предприела необходимите мерки по изолирането на безстопанствените кучета в приюти и това е довело до неприятния инцидент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама