Евгени Дайнов чака извинение от Янкулов заради "лумпен" в ефира на БНР

18:13, 12 дек 15 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Политологът Евгений Дайнов поиска извинение лично от генералния директор на БНР Радослав Янкулов заради обидно изказване, излъчено на живо в ефира на радиото.

“В предаването „Деконструкция“ г-ца Андролова (водещата на предаването б.ред.) нарече „Лумпени!“ онези граждани, които снощи, 11 декември, протестираха за възстановяване на правото на справедливост в Република България“, пише в писмото, публикувано в профила във Фейсбук на Дайнов.

Като довод за поисканото извинение университеският преподавател изтъква, че водещата на предаването не е била на протеста и няма как да е стигнала до констатацията, че става дума за лумпени.

Според Дайнов в проявата на недоволството в петък са се включили и други представители на академичната общност у нас, сред които философа проф. Христо Тодоров, антрополога доц. Васил Гарнизов и публициста д-р Тони Николов.

Разгневен от обидата по радиото Дайнов посочва, че като данъкоплатец, с чийто пари се издържа БНР, не приема да го наричат лумпен.

"Настоявам, прочее, от името на всички протестиращи за справедливост граждани, наречени в ефира на поверената Ви обществена институция „Лумпени!”, за публични извинение в ефир лично от Вас, в качеството Ви на ръководител на БНР. Ако не получа такова извинение, ще имам честта да не Ви смятам за почтен човек“, се посочва още в гневното писмо на политолога.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама