Петър Москов в Поморие: Ще обявя своето решение след днешната среща

18:44, 12 дек 15 / Политика 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Здравният министър Петър Москов е взел своето решение дали да остане в управлението. Това обяви самият той пред журналисти малко преди началото на заседанието на партията, което се провежда в поморийския хотел "Сънсет Ризорт", предаде репортер на Бургас Topnovini.bg. Москов обаче отказа да внесе повече яснота за това какво ще прави преди да приключи събитието на ДСБ.

От своя страна лидерът на политическата сила Радан Кънев умело опита да избегне журналистическите въпроси, като се скри в тоалетната на фоайето на хотела. Не след дълго обаче той все пак излезе като заяви, че не изпитва никаква вина по отношение на разклатеното правителство, дори напротив. Кънев обясни, че следва заложените програми и цели на ДСБ и именно заради това няма как да съжалява за действията си.

"Ние сме колективен орган и взимаме решенията си заедно. Нелогично е да кажа нещо преди срещата, но са възможни бъдещи трусове", добави Кънев, визирайки думите на Лукарски, че СДС остава във властта.

Радан Кънев определи като "некоректна" забележката на премиера Бойко Борисов, а именно, че ДСБ дестабилизира властта. Съпредседателят на Реформаторския блок все пак разкри, че има някаква надежда за нормални промени в Конституцията.

"Чух, че е възможно, според Борисов, между второ и трето четене да има определени конституционни промени в добра посока. Не съм много сигурен, че това е процедурно възможно, но ако е така, се струва да се обсъди", уточни Радан Кънев. Аз от началото на конституциония процес не мога да разбера тази фиксация върху 180 гласа да се използва за алиби, за да се приеме имитация. Това е един траен проблем, защото 160 можеха да се съберат около едни доста по-смели текстове", продължи лидерът на ДСБ.

В отговор на въпроса знае ли какво решение е взел министър Москов - дали да остане или напусне поста министър на здравеопазването, Кънев отговори, че това ще бъде подложено на допълнителен коментар днес. Той обаче не скри, че двамата са пътували в един автомобил от София за Поморие, а през последните няколко дни са водили редица разговори по темата.

Срещата на Националното ръководство на ДСБ започна в 17:30 часа и продължава вече няколко часа. На заседанието се очаква ДСБ да вземе своето партийно решение дали да остане във властта или да излезе в опозиция. Очаква се да се реши и дали Петър Москов ще освободи поста си като министър на здравеопазването.

Много е вероятно днешните решения да бъдат обявени утре сутрин по време на семинар на тема „Регионалната политика на ЕС“, организиран от евродепутата Светослав Малинов, която е планирана преди месец и ще се проведе на същото място.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама