Шеф в Литекс прекрати мача с Левски в София

19:09, 12 дек 15 / Спорт 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортният директор на Литекс Стойчо Стоилов предизвика един от най-големите скандали в последните години в българския футбол. Той прекрати мача на тима си с Левски в София, след като тимът му остана с двама души по-малко на терена заради червени картони. При втория от тях „сините“ получиха право да изпълнят дузпа, което беше кулминацията преди Стоилов да слезе на пистата и да привика играчите си към съблекалните.

Още в 16-ата минута Бьорн Йонсен събори на земята Мигел Бедоя, като го блъсна два пъти в гърдите. По този начин играчът на Литекс си изпроси директен червен картон. Минути по-късно обаче звездата на „оранжевите“ Асприля откри резултата.

Всичко по-интересно се случи в даденото от съдията продължение на първото полувреме. Тогава защитникът Рафаел Перес получи червен картон за удар без топка срещу Мигел Бедоя и реферът Георги Йорданов даде дузпа. Това отприщи негативните емоции на гостите и на терена нахлу Стойчо Стоилов, който извади тима от игрището.

Това накара съдията да прекрати мача и по всичко личи, че във вторник "оранжевите" ще бъдат наказани със служебна загуба. Напълно възможно е отборът да бъде наказан и с една от най-тежките санкции – изхвърляне от „А“ група.

С евентуалното присъждане на три точки на Левски „сините“ ще запазят второто място с актив от 38 точки, колкото има и водачът Лудогорец. Литекс пък остават с 33 точки и ще са четвърти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама