Момиче от Ген. Тошево получи Национален приз „Студент на годината“ 2015

20:00, 12 дек 15 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кристина Христова от Ген. Тошево получи национален приз „Студент на годината“ 2015 – за постижения в професионално направление – „Изкуства“.

Националният приз „Студент на годината“ се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България. Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

Кристина Валентинова Христова е студентка във Варненски свободен университет “Черноризец Храбър”, специалност – „Хореография – Съвременен танцов театър“. Споделя, че за нея музиката е приятелство, емоция и любов.

През 2014 – 2015 г. е участвала в много национални и международни конкурси за поп, рок и джаз пеене, представяйки моя университет достойно. За този период е спечелила две Гран при, 5 първи места и много специални награди. Била е в отбора на ВСУ, който участва в ІV Европейски студентски фестивал „Друзья, прекрасен наш союз!“, организиран от Фонд „Руский мир“ в Камчия от 21 до 26 септември 2015 г. Той спечели купата на фестивала. „Аз ще уча и ще успея в България, защото това е моята Родина”, казва Кристина във визитката си за участие в конкурса „Студент на годината 2015”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама