Хандбал на високо ниво показаха отборите на „Шумен 98” и румънския ACS Sc 181

20:05, 12 дек 15 / Спорт 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бърз хандбал, с много комбинации, контраатаки и майсторски отбелязани голове показаха отборите на „Шумен 98” и ACS Școala 181 SSP (Asociatia Club Sportiv Scoala 181 SSP) от столицата на Румъния Букурещ.

Двата отбора изиграха приятелска среща, която се проведе в спортната зала на СОУ „Йоан Екзарх Български” в Шумен пред многобройна публика.

Победител в контролата стана румънския отбор, който спечели с 28:23 (19:13).

Двубоян започна оспорвано, като резултата се движеше гол за гол. В средата на полувремето гостенките от Румъния направиха няколко контри, с които дръпнаха в резултата, а вратарката им отрази многобройните удари на шуменки.

През втората част играта продължи да бъде с високо темпо, наложено от румънките. Шуменки нямаше как да издържат на бързите обороти при положение, че в българското първенство играта е доста по-бавна, и закономерно румънският тим стигна до победата.

Отборът на „Шумен 98” бе подсилен за тази среща от националката Глория Павлова, която е прекратила договора си със словенския тим Крим Меркатор. Павлова бе най-резултатна за шуменския отбор. Тя отбеляза 17 гола, от които 10 от дузпи, спечелени след отлични комбинации на домакините.

Мария Кузманова се отчете с 3 попадения за домакините, 2 добави Диляна Христова, 1 Деси Илиева.

За румнския отбор с най-много голове се отчете Юлияна Таче – 11. Тази състезателка е в полезрението на ръководството на шуменския тим. Предстоят разговори между двата клуба за евентуалното привличане на Таче към състава на „Шумен 98”. Шуменският клуб смята да направи запитване и за жълтата карта на Глория Павлова и ако може да привлече и нея в състава си.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама