Асен Йорданов, "Биволъ": След гласуването на съдебната реформа явно се очерта коалицията ГЕРБ-ДПС-АБВ

23:29, 12 дек 15 / Политика 25 689 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„България всъщност е едно неофеодално, олигархическо общество от мафиотски тип, в което бившата комунистическа номенклатура и службите за сигурност мутираха в политически и икономически субекти, които овладяха цялото обществено-икономическо пространство. Въпросът е дали този процес ще бъде обратим или необратим. Това зависи само от нас – от отделните личности, които имат за цел да направят някакъв обрат“. Това коментира пред „Хоризонт“ журналистът и собственик на сайта "Биволъ" Асен Йорданов.

В предаването “СЪботаж“  журналистът обясни, че обществото ни няма възможността да получи правото си на върховенство на закона, а съдебната система никога не е била в нормален режим.

„Нашата съдебна система никога не е влизала в нормален режим на работа след 10 ноември 1989 година, за да кажем, че в момента има проблем в системата. Тя така беше зададена да работи. Тя обаче еволюира в негативен аспект. Тя се превърна в чадър за висшата криминална престъпност в България, която напълно се е сляла с властта“, коментира Йорданов.

По думите му след гласуването на съдебната реформа явно се е очертала коалицията ГЕРБ-ДПС-АБВ.

„Разкриването на симбиозата между Румен Петков, Георги Първанов, ГЕРБ и ДПС аз го посрещнах с морално удовлетворение, защото това разкри истината за ситуацията в страната и доказа моралната правота на “Биволъ“ през всички тези години“, заяви журналистът.

“Бунтът“ на съдиите за независимо правосъдие, което дойде след неслучилите се промени в Конституцията във вида им, зададен от министъра на правосъдието в оставка Христо Иванов, е положителен знак. Това коментира собственикът на "Фрогнюз" Огнян Стефанов .

„Тръгва се на една битка, която не е просто за спасяване или промени в съдебната система, а това е битка за оцеляване на нацията. Ние в момента сме поставени под заплахата корупцията да срине България окончателно“, заяви Стефанов. Той добави, че до момента нито един политик от управляващите не е заявил категорично, че ще се бори с мафията и корупцията. „А би трябвало това да го направи г-н Борисов. Те дори този етюд не могат да изиграят, защото знаят, че толкова са свързани, че подобна декларация ще предизвика само смях и ирония“, поясни Стефанов.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама