ДСБ в Поморие: Оттегляме подкрепата си от кабинета, но Москов остава министър

23:39, 12 дек 15 / Политика 25 664 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на ДСБ ще подкрепи бившия правосъден министър Христо Иванов и оттегли подкрепата си към кабинета, предаде репортер на Бургас Topnovini.bg. С това решение приключи днешното заседание на Националния съвет на ДСБ. Въпреки конфликта, който се получава, здравният министър Петър Москов остава на поста си. Москов обаче ще подаде оставка от позицията на зам.-председател на партията.

„Не е лесно да се стигне до такова решение, както в едната му част, така и в другата, беше трудно и в това решение участваха всички членове на ръководството на ДСБ”, каза Радан Кънев.

„С решението си правя така, че лишавам от всякаква възможност всеки един от тези, които на първия ден от влизането на ДСБ в управлението, искаха унищожаване на мнозинството, спирането на провеждането на реформи там, където са възможни”, допълни Москов.

От ДСБ определиха, че най-голямото разочарование за тях е това, което се случи с договорения конституционен компромис, след като това е поводът за оттеглянето на подкрепата.

"Ние сме правили много компромиси, взели сме много тежки решения в името на малко неща, например на това България да не се управлява от кадрите на тройната коалиция и кабинета Орешарски от тези, които потопиха КТБ и България да проведе конституционна реформа. Когато тя се спира с гласовете на същите тези хора, всичките наши основания за подкрепа на правителството пропадат", добави още Кънев.

Друго, което стана ясно е, че ген. Атанас Атанасов подава оставка като председател на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, но остава зам.-председател на ДСБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама