Зимна академия на изкуствата ще се проведе в Благоевград

07:21, 14 дек 15 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зимна академия на изкуствата под надслов "Коледна суматоха" ще бъде открита днес в Общинската художествена галерия в Благоевград. Тя ще стартира дейността си от 14 часа и ще бъде отворена до сряда.

В нея деца от различни възрасти ще изработват коледни украшения, играчки и сувенири от интересни материали. Най-напред децата ще се учат да правят снежни човечета от чорапи, напълнени с ориз, бухалчета от цветен картон и много други приказни фигури. Утрешният ден ще е посветен на техниката декупаж. Малчуганите ще изработят кутии за подаръци и рамки с коледни мотиви. В сряда пък младите жители на града ще изготвят коледни картички от тишу хартия, цветен картон и гофрирана хартия.

Творенията на малките участници в академията ще бъдат показани на Коледния базар в областния център на Пиринско, който ще започне на 20 декември от 12 часа на площад "Георги Измирлиев".

Инициативата е част от „Коледен фестивал Благоевград 2015- 2016г.”, който се провежда под мотото „Сътвори Коледа”. Целта на „Коледна суматоха” е да предаде на децата Коледния дух, който кара малки и големи да мечтаят, да се надяват, да бъдат по- добри и човечни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама