47 наказателни производства са внесени в съдилищата в Разградско през ноември

07:38, 14 дек 15 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През месец ноември Окръжната прокуратура в Разград и трите районни прокуратури в Разградски съдебен район са внесли 47 наказателни производства в съдилищата. От тях обвинителни актове са 39 срещу 43 обвиняеми, съобщиха от прокуратурата.

Внесените актове против личността са три, по един акт има против правата на гражданите, против брака и семейството и против стопанството.

Най-много – 16, са внесените обвинителни актове за общоопасни престъпления, следвани от тези против собствеността, които за месеца наброяват 13. За престъпление против финансовата, данъчната и осигурителната система има два обвинителни акта, също толкова са и против реда и общественото спокойствие

По четири са внесените предложения за споразумения и тези за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административни наказания. С едно по-малко е броят на предложенията по чл.61 от НК.

Общият брой на обвиняемите лица за ноември е 52, а дела и възложени проверки /по преценка на прокурорите/ със значим обществен интерес – няма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама