Ревизоро: Реформаторите искаха да извиват ръцете на Цацаров

08:08, 14 дек 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторите щяха да извиват ръцете на главния прокурор с тяхната реформа. Не може от сутрин до вечер да искаш да го уволниш този главен прокурор, защото не го харесваш. И да искаш да се отчита постоянно пред парламента, за да се търси за какво да бъде изгонен. Това каза в ефира на БТВ депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро. Той коментира оставката на правосъдния министър Христо Иванов, причините за нея и оттеглянето на ДСБ от властта.

"Не можеш да направиш толкова назначения на всякакви постове и накрая да кажеш аз съм отвратен от това управление. Защо тогава Радан Кънев като е толкова отвратен, не даде списък с назначенията на ДСБ в цялата страна и тези хора да си ходят от постовете, защото сигурно и те са огорчени", каза той.

Димитров заяви, че готвената реформа на Христо Иванов предвиждала да оневини и да покаже като много честни съдиите, а прокурорите като много корумпирани.

"Ако назначим половината съдии, те ще са много неподкупни и честни, а ако назначим прокурорите те ще са много корумпирани. Това са амбициите на едно човече. Този прокурор ще си отиде, той е на мандат. Тогава като толкова искат да изберат по-смел и по-реформаторски", допълни депутатът.

Той посочи, че ДСБ, които обявиха официално, че оттеглят подкрепата си към правителството "искат да са и в съда и в управлението".

"Те имат много постове, които трябва да напуснат ако решат да не са в управлението, което трудно ще стане. Ето го Москов. Но ако играят на въже трябва да държат равновесие да не паднат, защото ако паднат ще повлекат много хора", категоричен е Димитров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама