Светослав Малинов: ДСБ подкрепя Москов и неговите реформи

08:35, 14 дек 15 / Политика 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ние подкрепяме Петър Москов  и неговите реформи. Той е член на ДСБ. За определени политики, може би за всички, трябва да се подхожда либерално. Това е решение на Москов, уважаваме го вярваме, че реформата върви. Това каза в ефира на БТВ евродепутатът от ДСБ Светослав Малинов по повод решението на здравния министър Петър Москов да остане на поста си, въпреки че ДСБ взе решение да оттегли доверието си от правителството.

„Трябва да се уважават личните решения на хора, които са започнали реформи. Някои като правосъдния министър се отказаха, някои като Атанас Атанасов казаха, че не искат повече да се преструват като председатели на комисии в парламента, някои като Москов останаха“, каза евродепутатът.

Той заяви, че след гласуването на конституционните промени миналата седмица, доверието между депутатите от Реформаторския блок е било скъсано. Въпреки това Малинов подчерта, че е сигурен, че и другите партии в блока не са до края в тяхната позиция, но са съгласни с тяхната оценка.

„Аз лично загубих доверие към Бойко Борисов . Той показа неоткровеност. Въпреки, че това, което беше замислено да се промени в съдебната система щеше да бъде добро лично за премиера и за неговата репутация. Ние една година се страхуваме, че в последния момент точно тази част ще бъде бламирана и когато в последния момент се получи отмятане, ние не можем да си затворим очите“, посочи евродепутатът.

Той допълни, че ДСБ остава в Реформаторския блок, но поема „едни по-радикални позиции“, в които може и да застава срещу правителството. Малинов каза, че във всяко едно правителство има опозиция към центристко и по-дясно управление и ДСБ ще заеме тази нисша. Той обясни, че това, че партията излиза в опозиция, не я слага на едно ниво с БСП.

„Никой нямаше да ни прости ако не бяхме дали знак, че това не ни харесва. Но да се внушава, че заради ДСБ ще има нови избори е най-голямата обида, която може да си нанесе премиера“, категоричен е Малинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама