18 нелегални имигранти са задържани за 3 часа в Царево, Камено и Карнобат

08:41, 14 дек 15 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 18 иракчани и афганистанци са задържани в рамките на 3 часа в събота сутринта на територията на Царево, Камено и Карнобат, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Първата група е открита около 04.00 ч. в царевския квартал „Василико”. Служители от местното районно полицейско управление спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф” с бургаска регистрация. Той бил управляван от 18-годишния З. П. от Синеморец, с който се придвижвал и 17-годишният му съселянин И. Г. Водачът бил неправоспособен и шофирал в едногодишния срок на влязлото в сила наказателно постановление от дата 16 февруари тази година. За проверка е спрян и л.а. „Пежо 205” със софийска регистрация. Зад волана бил 43-годишният И. И. от Синеморец, а в колата спътник му бил 44-годишният В. К. от същото село. И двамата са криминално проявени.

В близост до двата автомобила са забелязани шестима мъже, за които е установено, че са нелегално преминали на територията на България. Те били без документи за самоличност и се представили за граждани на Ирак от кюрдски произход.

Четиримата българи и шестимата чужденци са отведени в Районно управление – Царево, където е установено, че българите извършили превоз на групата от с. Синеморец до разклона за къмпинг „Нестинарка” край Царево, за което им е платена сумата от 1000 евро. Четиримата българи са задържани за срок от 24 ч., като срещу тях е образувано  бързо полицейско производство за каналджийство, а шестимата чужденци са отведени в сектор „Миграция” към ОДМВР – Бургас.

Два часа по късно - около 06.00 ч., на ул. „Освобождение” в Камено полицаи спрели за проверка лек автомобил „Опел Астра”, със софийска регистрация. Колата била управлявана от 27-годишният А. Х. от София, криминално проявен. Той превозвал седем мъже от афганистански произход, нелегално преминали границата на България. Срещу столичанинът е образувано бързо полицейско производство за каналджийство, като същият е задържан за срок от 24 часа. Седмината мъже са предадени на служители от сектор „Миграция”.

В 07.00 ч. в Районно управление – Карнобат е подаден сигнал, че петима съмнителни мъже с раници вървят по автомагистрала „Тракия” в посока Сливен. Изпратените на място полицейски служители задържали в района на 365-тия километър на автомагистралата групата мъже, от които четирима били без документи за самоличност. Единият представил афганистански паспорт, като обяснил, че всички са от Афганистан и са преминали нелегално границата на България. Чужденците са предадени на сектор „Миграция” към Областната дирекция на МВР – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама