Цветан Цветанов не изключи възможността Кунева да стане правосъден министър

09:37, 14 дек 15 / Политика 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГЕРБ все още няма номинация за правосъден министър. В момента всеки би могъл да бъде разглеждан като кандидат за поста, включително и Меглена Кунева. Това заяви бившият вътрешен министър и председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Той каза още, че след гласуването на конституционните промени имало една добра и една лоша новина.

„Добрата е, че в парламента се събраха 204 народни представители, които подкрепиха промените. Лошата е, че Радан Кънев, ангажирайки само себе си в началния етап, каза, че напуска и освобождава постовете, които заема”, обясни Цветанов.

По думите му предсрочни парламентарни избори биха били несъстоятелни, защото няма алтернатива на управлението на ГЕРБ. В сутрешния блок на Нова телевизия той обясни, че в момента управлението в страната е стабилно, а при едно служебно правителството държавата ще бъде блокирана.

„Излизайки в опозиция, Радан Кънев дали ще успее да влезе в парламента? По-добре е сега да няма избори. Местният вот показа категорично какви са политическите реалности в момента", каза Цветанов.

Той коментира решението на здравния министър Петър Москов да остане на поста си, въпреки че ДСБ оттегли подкрепата си към правителството. Цветанов заяви, че не е убеден, че симпатизантите на ДСБ са съгласни с решението на председателя на партията Радан Кънев да се оттеглят от коалицията.

"И премиерът, и Москов са обединени от националните интереси. Премиерът е приятел с много хора и в управлението, и извън него. Радан Кънев направи личен избор, Москов – също. Избори 2 в 1 заедно с президентските са решение, ако продължат опитите за дестабилизация на страната. Радан Кънев вече стартира кандидат президентската си кампания", каза Цветанов.

Той определи като положителна промяна това, че с приетите промени Висшият съдебен съвет се разделя на две колегии.

 „Имаме отмяна на тайното гласуване, което в началния етап беше немислимо“, поясни Цветан Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама