Фондация "Пловдив – спортна столица на България" награждава най-добрите млади състезатели на 2015 г.

09:52, 14 дек 15 / Спорт 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Призове на млади спортни таланти ще връчи фондация "Пловдив – спортна столица на България" за първи път по време на церемонията "Спортист на годината".

Освен призове в двете категории - за най-добър млад състезател в индивидуалните дисциплини и в отборните спортове, ще бъде връчена и специална награда за спортен дух и феърплей.

Според регламента номинирани са състезатели, родени след 1 януари 1994 година.

Фондация "Пловдив – спортна столица на България" бе учредена по инициатива на мениджъра на болница "Пловдив" доц. Георги Йорданов, който бе избран за председател по предложение на Христо Бонев, член на УС. Тя си поставя за основна цел да върне мястото на града като ключов център за развитието на масовия и професионален спорт в България. Затова една от нейните основни задачи е да подпомага млади пловдивски спортни таланти и да популяризира техните постижения.През 2016 г. ръководството на фондацията ще инициира серия от дебати за необходимостта от изработване на нов Закон за спорта, в който ясно да бъдат разписани правилата за финансиране на спортните клубове и тяхната дейност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама