Такса от 2 лева за детска ясла и градина предвижда проектобюджетът на Каварна

10:00, 14 дек 15 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проектобюджетът на Каварна за 2016 г. предвижда да отпадне сегашната такса за посещение на детска ясла и градина и родителите да заплащат символичната сума от 2 лева месечно.

Инициативата се отнася за всички седем детски градини в общината, които се посещават от общо 428 деца в различни възрастови групи, както и децата от детска ясла, които са 60. Към момента се заплаща такса за храна, в размер 30 лв. месечно за дете, посочиха от общинската администрация.

Предложението, което е инициирано от кмета на общината Нина Ставрева е да отпадне тази такса. Така родителите ще плащат символичната сума от  2 лв. месечно.

Това предложение е заложено в проектобюжета на община Каварна за 2016 година и предстои да бъде разгледано на заседание на общински съвет Каварна.

Идеята за премахване на таксите, които родителите плащат за изхранване на децата в детските заведения е от предизоборните обещания в кампанията на Нина Ставрева, което вече е в ход да бъде изпълнено, посочиха още от администрацията в морския град.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама