Укрепват опасния скат в Провадия с държавни пари

10:01, 14 дек 15 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на деня се очаква в Провадия да пристигнат специлисти от Геозащита, които да направят оглед на опасния скален участък. След това ще се реши точно по какъв начин ще се укрепи района.Това съобщи за Topnovini.bg кметът Филчо Филев.  Вече е сигнализирана Комисията за подпомагане и възстановяване към Министерския съвет, откъдето се очаква да се получи и необходимото финансиране на операцията.

"Положението е много сериозно. Всеки момент може да има срутване. Взети са обаче абсолютно всички мерки за осигуряване безопасността на гражданите”, увери градоначалникът. Засега няма информация колко точно ще струват укрепителните работи и колко време ще продължат.

В събота вечерта скален къс с големина около 50 тона и още един с тегло около 25 тона се откъснаха и се спряха на половината на ската. Това наложи евакуирането на 26 души от 14 къщи по ул. "Цанко Церковски”. При инцидента няма пострадали. Половината от хората са настанени при роднини, а другата половина са в приемната на общината. Евакуацията остава в сила докато бъде обезопасен района.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама