Ирина Бокова награди ученици от ПГ по туризъм на международен форум в София

10:12, 14 дек 15 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Венец на поредицата от отличия за 2015г за ученици и учители от гимназията по туризъм във Велико Търново, бе връчването на наградите от проведените през годината национални младежки конкурси на ЮНЕСКО в България, съобщиха от великотърновското училище "Д-р Васил Берон"

ПГ по туризъм "Д-р Васил Берон", Велико Търново се върна с две награди от двата младежки конкурса на ЮНЕСКО за ученици и студенти над 15 год възраст, връчени по време на Международен форум по случай 70 годишнината от създаване на организацията на обединените нации за образование, наука и изкуство , проведен на 12. ХІІ.2015г в Гранд хотел София.

Ангелина Добрева, ученичка в XI клас, специалност „Търговски представител“, участничка в Учебна компания „BOYAR DREAMS” с ръководител инж. Славка Проданова, грабна първата награда в младежкия конкурс на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО, "Опознай и сподели живото наследство на България", с видео клип, представящ чипровските килими.

Иван Йорданов, ученик в XI клас, специалност „Ресторантьор“ и активист в единствения действащ в България Ученически спелеоклуб с ръководител г-н Евгени Коев, е отличен с поощрителна награда в Национален младежки конкурс "Културното и природното наследство на България - да помислим днес за нашето утре" на Националната комисия на Р.България за ЮНЕСКО , за презентацията си „Моят път до Ивановските скални манастири”.

Наградите бяха връчени лично от Генералния директор на ЮНЕСКО - Ирина Бокова в присъствието на министри, заместник министри, заместник кмет на столична община, учени, посланици и официални гости от над десет държави от Югоизточна Европа. Със стил и на ниво, възпитаниците на Гимназията по туризъм бяха единствените, които благодариха на организаторите и връчиха символични подаръци, отразяващи част от дейностите на учениците и учителите от Великотърновското училище за опазване българското наследство, на Генералния директор на ЮНЕСКО по случай юбилея на световната органзация .

Впечатляващ факт е, че най-голямата професионална гимназия във Великотърновска област е единственото учебно заведение в България, чиито представители печелят награди и в двата младежки конкурса за ученици и студенти над 15 год възраст с два отделни екипа от учители и ученици – красноречива оценка за нивото на подготовка и работа във Великотърновската гимназия по туризъм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама