Обвиниха убиеца от Чирпан

11:44, 14 дек 15 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура Стара Загора привлече като обвиняем 25-годишен мъж за убийство в  Чирпан, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив. 

Срещу 25-годишния Калчо И. от Чирпан е повдигнато обвинение за извършено умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. С постановление на наблюдаващия прокурор той е в ареста за 72 часа и предстои до сряда да бъде внесено искане в Окръжен съд Стара Загора за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Разследването до момента сочи, че на 12 декември 2015 г. в Чирпан Калчо И. умишлено е умъртвил съгражданина си - 54-годишния Ангел Динков – Гагарин. Убийството е извършено посредством стрелба с пистолет и наръгване с нож.  

Продължават активните процесуално следствени действия – разпити на свидетели, назначават се експертизи и др.

Припомняме, че в събота в 15.15 часа на тел. 112 е получено съобщение за стрелба с огнестрелно оръжие в Чирпан, на ул. "Кокиче". По същото време в Районното полицейско управление се явили лицата  М. М, на 33 г. и К. И., на 25 г., от Чирпан. Пред полицаите те заявили, че докато са пътували с лек автомобил "Мерцедес", преминавайки по ул. "Кокиче", между тях и лицето А. Д., на 54 г. също от  Чирпан, е започнала престрелка, в следствие на която К. И. е получил огнестрелна рана в дясната длан, а той пък прострелял  А. Д. с ловна пушка. 54-годишният чирпанлия е откаран в Центъра за спешна помощ в Чирпан, където е починал от раните си.  К. И. е обслужен амбулаторно, от ръката му е изваден проектил.

При извършените оглед и претърсване на лекия автомобил "Мерцедес" са намерени и иззети една ловна пушка и два  пистолета - всички незаконно притежавани, както и нож с дължина 230 мм. 18-годишната А. А., снаха на убития, е предала доброволно един незаконно притежаван пистолет.

Според чирпанлии Гагарина е убит от роднина на друг ром Митко Мантата, който пък бе разстрелян и мушкан с нож на 7 август т. г. от роднини на Ангел Динков. Стана ясно, че те отмъстили на Мантата, заради стара вражда свързана с момиче. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама