Старозагорци се включиха в кампанията в помощ на децата с аутизъм

12:40, 14 дек 15 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При голям интерес преминава в Стара Загора разпределянето на 100 коледни дръвчета, в полза на кампанията под мотото „Купи жива елхичка, помогни на дете!“, съобщиха от Общината. Те се продават до утре, на цена от 27 лева, в сградата на Държавното горско стопанство (ДГС), на ул.“12-ти пехотен полк“ 22 в областния град.

„И в почивните дни хората идваха, за да си закупят от красивите живи коледни елхички, предоставени от Министерството на земеделието и храните (МЗХ), в полза на децата с аутизъм. Не очаквахме такъв голям интерес, това означава, че сме запазили човешкото в себе си“, коментира Севдалина Иванова, директор на ДГС.

Чрез Спортния тотализатор в Стара Загора, живи дръвчета бяха осигурени и за 11-те центъра за настаняване от семеен тип в града. Днес директорите на ЦНСТ „Малък групов дом“ Недялка Събева и на ЦНСТ за деца с увреждания Нели Баджакова получиха 15 от тях. Те ще бъдат украсени за коледните и новогодишни празници от децата в центровете, а след това засадени на подходящи места, съобщи зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова.

Пет лева от всяка продадена елха ще бъдат дарени на сдружение „Аутизъм днес” за обучение на специалисти по световно наложени терапевтични практики за работа с деца с аутизъм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама