Купата на Шампионската лига е в Бургас, десетки се редят да я видят (снимки)

12:44, 14 дек 15 / Спорт 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Купата на УЕФА Шампионска лига пристигна в Бургас. Знаменитият футболен трофей се намира в огромен камион, разположен на централната бургаска ул. „Александровска”, срещу галерията на Дружеството на бургаските художници.

Малко след 11,00 часа купата беше изкарана на показ под аплодисментите на няколко десетки души, дошли да я видят на живо. Сред специалните гости на знаменателното за футболната общественост на Бургас събитие бяха зам.-кметовете Лорис Мануелян и Красимир Стойчев, както и героят от САЩ’94 Златко Янков. Бившият изтъкнат играч на бургаските отбори „Черноморец” и „Нефтохимик” и на националния отбор пожела на настоящите български футболисти един ден да играят като него в Шампионската лига и да усетят това уникално изживяване. Янков имаше тази възможност като състезател на турския гранд „Бешикташ” през 1997 г. Тогава той се изправи в груповата на фаза на турнира срещу отборите на „Байерн” (Мюнхен), шведския „Гьотеборг” и френския ПСЖ.

Спортният зам.-кмет Лорис Мануелян предаде поздрави от кмета Димитър Николов и изрази задоволството си, че тази легендарна купа е пристигнала в морския град. Той си пожела един ден тя да бъде спечелена от бургаски отбор.

„Сега това ви звучи като фантастика, но може би след 20 години ще бъде съвсем различно”, мотивира желанието си Мануелян.

Заедно с купата пристигнаха и екипите на някои от най-легендарните футболисти, имали щастието да вдигнат трофея като победители на финала на Шампионската лига. Фланелките на Кристиано Роналдо като играч на „Манчестър Юнайтед”, на звездата на „Барселона” Лионел Меси и на бившия играч на „Милан” Дейвид Бекъм са изложени в специални витрини в ремаркето на камиона. Върху тях са автографите на тримата играчи. Подписи са сложени и върху вратарски ръкавици и обувките на други знаменити футболисти, участвали в най-престижното клубно състезание на Стария континент.

Всеки желаещ може да види отблизо и да се снима с купата днес до 18,00 часа. За пропусналите тази възможност организаторите дават втори шанс – трофеят ще бъде изложен и утре от 10,00 до 22,00 часа в мол „Галерия”, след което ще отпътува за Варна.

Купата започна своята европейска обиколка на 20 ноември в Прага и други големи градове в Чехия и в Словакия. В България тя пристигна на 10 декември в София, като освен в столицата трофеят гостува в Бургас и Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама