Тодор Танев не си дава министерското кресло, дори и при оттеглено доверие от него

12:49, 14 дек 15 / Политика 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Образователният министър Тодор Танев обяви, че няма да напусне поста си, дори и излъчилият го Реформаторски блок да оттегли доверието си от него. Пред БНР той уточни, че подобни решения може да вземе само премиерът Бойко Борисов. И дори разигра сценарий как би преминал един негов разговор с министър-председателя.

„Г-н премиер, снето е доверието от мен по някакви причини. Моля ви, преценете положението, как това се отразява върху цялата ваша конструкция, върху управляващата коалиция и ми кажете оставам, или не оставам“, сподели визията си Тодор Танев за това дали остава министър.

По думите му проблем с работата му няма. За това съдел по липсата на разговор с премиера в „тази паметна седмица“. И уточни, че до момента изпълнява реформаторска програма в министерството.

Думите му идват на фона на разклатеното коалиционно управление. След подадената оставка от правосъдния министър Христо Иванов лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че оттегля подкрепата си към правителството, като зад него застанаха всички членове на политическата сила. Единствено здравният министър Петър Москов не се оттегли от управлението, но за сметка на това вече не е зам.-председател на партията.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама