Трети зам.-кмет ще има в Мъглиж

13:02, 14 дек 15 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трети заместник-кмет ще работи в община Мъглиж от следващата година, съобщи днес кметът Господин Господинов. По думите му той ще отговаря за ресорите образование, вероизповедание, социални дейности и култура. Господинов не пожела да посочи име, само каза, че ще е жена. „Всеки, който може да издържи на темпото, с което работим ще остане в екипа, който не може ще му търсим заместник”, каза още кметът.

„Продължаваме започнатото в предишния мандат, отново ще заложим на европейските фондове, защото общинския бюджет е малък”, обясни Господинов. Основните приоритети ще са инфраструктурата, уличната мрежа, водоснабдяване и канализация във всички населени места на общината. Господинов съобщи, че преди седмица са станали нови две свличания на пътя за Селце и той отново е трудно проходим. От днес е започнало укрепването на двата участъка, но за ремонт не може да се говори, тъй като липсват средства.

Ще се работи и за решаването на жилищните проблеми. Господинов припомни, че близо 40% от населението на общината е от ромския етнос. Раздадени са 44 парцела с отстъпено право на стореж, но хората нямали пари да си вдигнат къщи.

Предвижда  се изграждането на тържище за селскостопанска продукция, продължава и отдаването под наем за стопанисване на земеделски земи.

Ще продължат ремонтите на детски градини, училища, читалища и пенсионерски клубове.

В областта на спорта се предвижда в Мъглиж да бъде изградена зала за силови спортове, ще продължи подкрепата за футболните клубове, нов отбор ще бъде създаден и в Мъглиж. Така ще се използуват пълноценно трите спортни центъра изградени при предишния мандат.

За сигурността на хората от общината ще бъде въведено видеонаблюдение в центъра, входовете и изходите на всички населени места.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама