Рекордните 240 фотографи участват в изложбата „Бургас около мен”

13:11, 14 дек 15 / Култура 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
240 участници са подали свои фотоси за тазгодишното издание на изложбата "Бургас около мен", съобщиха организаторите. Това е своеобразен рекорд на участници в провеждащото се за пета поредна година събитие, като любителите на фотоизкуството се увеличават с по няколко десетки ежегодно. Миналата година бяха над 180.

Различното този път е, че всяка фотоимпресия може да се използва като награда за дарител, подпомогнал каузата със сума от 100 или повече лева. При извършване на вноската дарителят ще получи свидетелство, а избраната от него фотография ще бъде резервирана с етикет с неговото име и стойността на дарението до края на изложбата.

Предвидено е да се приемат дарения и с по-малки суми, за които също ще бъде издавано свидетелство, но няма да се ползва правото за избор на фотография.

Стремежът на организаторите е да се направи един своеобразен празник на всички рисуващи със светлина - от запаления любител до артиста фотограф. Темата на изложбата допуска участие на фотографии от всякакъв жанр - портрети, пейзажи, репортажи - стига по някакъв начин изображението да разказва интересна за бургазлии история, да показва лична гледна точна към специфични или важни за Бургас места, хора или събития.

Експозицията ще бъде открита утре, 15-ти декември, от 18.00 часа в зала "Георги Баев" на Морското казино.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама