Варненци ползват безплатен интернет в сградата на общината

13:13, 14 дек 15 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Компютърен терминал, който дава безплатен достъп до информация по електронен път – т.нар. киоск терминал, заработи във фоайето на Община Варна. Той е доставен по проект „Е-ПОДЕМ” на Националното сдружение на общините в Република България с финансиране по Оперативна програма "Техническа помощ".

Пълният комплект от техники включва още широкоформатен скенер за документи с големи размери, сървър, две компютърни конфигурации, два принтера, два скенера и видео-екран. Целта е да се повиши административния капацитет на общините чрез електронизация на дейностите по подготовка и изпълнение на европейски проекти. Предвижда се още разработване и внедряване на електронна система за управление на европроекти.

Чрез системата ще се извършва електронен обмен на документи, а предвиденият публичен модул ще гарантира прозрачност. В изпълнение на дейностите по проекта експерти от Община Варна вече преминаха обучения и обмен на практики с колеги от ЕС, съобщиха от дирекция „Европейски и национални оперативни програми“ към Община Варна. Подобна специализираната техника е монтирана и в районните администрации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама