Благотворителен базар в Карнобат събра средства за лечение на учителка

13:25, 14 дек 15 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Коледен благотворителен базар в подкрепа на родената в Карнобат 36-годишна Генка Димитрова се състоя в града. Организатор на инициативата и местната структурата на Жени ГЕРБ.

Жената е с поставена диагноза светлоклетъчен сарком на меката тъкан и се нуждае от 40 000 лева за животоспасяваща операция. Генка е майка на момченце, което не е навършило две години. Тя работи като учител в ОДЗ „Зорница Звездица” в Бургас.

Всеки един от отзовалите се на поканата за базара дари средства в поставена кутия или предостави за продажба свое кулинарно изделие.

С типични за Великобритания коледни сладки се включиха и нейни граждани, които са избрали да живеят в малки населени места в община Карнобат.

Гост на събитието беше зам.-областният управител на Бургас Владимир Крумов, който също даде своята лепта за каузата и поздрави всички участници.

Зад кампанията застанаха представители от Тракийско дружество „Слав Мерджанов” – Карнобат, „Лайънс клуб - Виа Понтика” – Бургас, „Ротари клуб” – Карнобат и представители на читалищата от региона.

Събраната сума е 1153 лв. Средствата ще бъдат преведени по банков път, като банковият документ ще бъде публикуван на фейсбук страницата на Жени ГЕРБ – Карнобат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама