Привърженик на "Ислямска държава" наръга с нож учител във Франция

13:28, 14 дек 15 / Свят 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учител от начално училище в северното парижко предградие Обервилие, намиращо се близо до Сен Дени, е бил нападнат и наръган във врата от мъж, представящ се за член на терористичната организация "Ислямска държава".

Нападението е станало тази сутрин, когато 40-годишният учител е останал сам в класната стая, където се подготвял за урока си, съобщава на сайта си вестник „Л'експрес“.

Нападателят използвал нож за отваряне на кутии и ножици. Имал качулка на главата. Той успял да избяга и в момента се издирва от полицията. По думите на прокурор той крещял: "Това е ДАЕШ ("Ислямска държава"), това е предупреждение". Въпреки че бил с маска и ръкавици, той не бил въоръжен. Затова използвал ножиците, които намерил в класната стая. След това избягал от там. Учителят е без опасност за живота.

След инцидента на място са пристигнали министърът на образованието Нажат Вало-Белкасем, кмета на Париж Ан Идалго и префекта на общината. „Министерството на образованието ще продължи да засилва мерките за сигурност, никой не трябва да се чувства застрашен“, заявиха те във връзка с инцидента.

Училището, в което се случи нападението,днес ще остане завторено, а утре ще се проведе среща с родителите на децата.

Охраната във всички училища и детски градини във Франция е засилена след атенатите от средата на миналия месец.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама