"Атака" на протест срещу визитата на Давутоглу, идвал да дава нареждания

13:57, 14 дек 15 / Политика 25 613 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протест по повод предстоящото посещение утре в София на турския премиер Ахмет Давутоглу организират от партия „Атака“.

„Протестираме всеки път, когато турският премиер посещава България, защото идва, за да дава нареждания на нашите политици“. С този мотив аргументираха предстоящия протест на „Атака“ от пресцентъра на партията.

Те обявиха в съобщение до медиите, че демонстрацията ще се състои във вторник от 11 ч. пред сградата на Министерския съвет. Оказва се обаче, че „Атака“ има проблем с разрешението си за протеста.

„Разправяме се с полицията, защото не разрешават протеста на това място и в този час, което беше предварително уговорено“, съобщиха още от пресцентъра на „Атака“ пред София Topnovini.bg.

Премиерът на Турция пристига на посещение в София, за да се срещне с премиера Бойко Борисов. Очаква се двамата да разговарят по въпроси, свързани с бежанската криза, сигурността по границите и преговорите на Турция за присъединяването на страната към Европейския съюз.

Припомняме, че в края на миналия месец Европейският съюз утвърди план за действие с Турция за спиране на бежанските потоци. На срещата на високо ниво между лидерите на страните-членки на ЕС и Турция беше договорено финансиране от 3 млрд. евро, които ще бъдат изплащани на турската страна в продължение на 2 години, за настаняване на сирийски бежанци. Освен това Анкара и Брюксел се договориха да подновят преговорите за присъединяването на страната към ЕС.

От „Атака“ не пожелаха да коментират никакви подробности около протеста, който готвят, като обясниха, че на място ще говори лидерът на партията Волен Сидеров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама