Румънски шампион по кемпо идва за победа с нокаут в Бургас

14:20, 14 дек 15 / Спорт 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един от авторитетните бойци в тежка категория на Румъния пристига в Бургас за заключителния турнир на „Максфайт”, съобщиха организаторите. 35-годишният Каталин Алексути е многократен шампион по кемпо на страната си, както и първенец по бойно самбо. Въпреки богатия си опит в бойните спортове румънецът има по-малко опит в срещи по правилата на професионалния ММА. Каталин Алексути обаче си е поставил за цел да обогати професионалната си визитка след среща с българския ас Наско Джамбазов. Румънецът възнамерява да направи зрелищен мач на ринга и очаква да победи с нокаут.

„Предизвикателство е да победиш опитен боец, а не начинаещ” – е мотото на Алексути, който копнее да развее румънския флаг в Бургас. В ъгъла на чужденеца обаче са наясно, че Джамбазов трудно допуска подобни поражения, а ударът му е повалял значително по тежки съперници от Алексути.

„Наско е в перфектна форма. Наясно сме, че съперникът ще търси не само нокаут, а и слаба позиция, за да атакува. Подготвени сме” – коментира треньорът Теодор Карастоянов, който е плътно до Наско Джамбазов в подготовката му.

В друг мач по правилата на ММА софийският боец Радослав Карашев ще се изправи срещу друг представител на Румъния. 84-килограмовият Алекс Янточ е бивш състезател по кикбокс и кемпо.

Коледното бойно шоу на най-голямата българска верига "Максфайт" ще се проведе в спортна зала "Младост" на 27 декември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама