Заместник-посланикът на Австрия връчи награда на Център Амалипе в училището в Джюлюница

14:43, 14 дек 15 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На специална церемония заместник-посланикът на Австрия Томас Щьолцл връчи награда за постижения в междукултурния диалог на Австрийското федерално министерство за Европа, интеграция и външните работи.

Тя е присъдена на Център за междуетнически диалог и толерантност Амалипе за проекта за намаляване на отпадането на ромските ученици от училище "Всеки ученик може да бъде отличник". Тъй като ОУ „П. Р. Славейков” – с. Джюлюница е едно от водещите училища в този проект, наградата ще бъде официално предадена там.

Наградата бе приета от председателя на Център Амалипе Деян Колев и представители на образователния екип на организацията. на събитието присъства кметът на община Лясковец д-р Ивелина Гецова и множество други приятели на училището и организацията. Символичен домакин бе директора на ОУ „П. Р. Славейков” Даниела Христова.

Австрийското федерално министерство за Европа, интеграция и външните работи избра Център "Амалипе" за един от тримата наградени с приза, тъй като „въвеждането на междукултурния елемент в българската образователна система представлява впечатляващ подход за запазване и обновяване на културната идентичност на ромската общност, като в същото време значително влияе на междукултурния диалог и разбирателство" е посочено в писмо, подписано от Маркус Бeргман, министър, началник отдел "Научно сътрудничество Междукултурен и междурелигиозен диалог".

"Надяваме се тази награда да допринесе за улесняване на организацията на Вашия Международен детски ромски фестивал "Отворено сърце" и допълнително да засили вашата обещаваща инициатива в бъдеще" е написано още в писмото. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама