Мечтата на Атанас Зафиров се сбъдна: Бургас приема Европейското по ръгби

15:16, 14 дек 15 / Спорт 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургас ще бъде домакин догодина на европейското първенство в дивизия Б в олимпийската версия на ръгби - ръгби-7, съобщиха агенциите. Кандидатурата на българския град е одобрена по време на генералната асамблея на ръгби Европа, която се проведе във френската столица Париж. Това е втори опит, след като на предишната годишна среща опитът да спечелване на турнира не успя.

Мачовете ще се играят в Бургас в първите дни на юли с участието на десет отбора, които ще бъдат разпределени в две групи. България е в група В заедно с Хърватия, Норвегия, Люксембург и Гърция. В група А са Унгария, Швейцария, Босна и Херцеговина, Словакия и Сърбия.

Играе се всеки срещу всеки в групата, първите два отбора от всяка отиват на полуфинал, като победителите играят финал.

"Бургас притежава всичко необходимо, за да приеме състезатели, гости и фенове от цяла Европа в началото на лятото. Много скоро ще говорим по-обстойно за всичко около домакинството - стадиони, хотели, бази на отборите и т.н. Ще се постараем да бъдем отличен организатор във всяко отношение", заяви президентът на федерацията по ръгби Атанас Зафиров, който е и депутат на БСП от Бургас.

"Това е голям успех и победа, и е поредното доказателство, че нашата федерация работи професионално и колегите от Европа го виждат. Направихме още една сериозна крачка към завръщане на авторитета и успехите на българското ръгби", добави той, цитиран от dnevnik.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама