Брутален убиец от Попово влезе в затвора

15:20, 14 дек 15 25 959 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Търговище приведе в изпълнение днес влязла в сила 25-годишна присъда на бруталния убиец от Попово Георги Тодоров.

34-годишният мъж бе обвиняем за убийството на родната си майка Гергана И., извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Присъдата на Георги Тодоров, наложена от Окръжния съд в Търговище и потвърдена с решение на Апелативния съд във Варна, бе оставена в сила от Върховния касационен съд, където Тодоров обжалва размера на наложеното му наказание.

34-годишният Георги живеел в наследствената къща на майка си в град Попово. 55-годишната жена обитавала първия етаж, а Георги – втория етаж, след като родителите му се развели. Към най-близките роднини поведението му било конфликтно и често нанасял побои на сестра си, майка си и баща си. Заради агресивното му поведение срещу него е била издадена заповед за защита от домашно насилие и е бил глобен от Районния съд в Попово с 1000 лева за неизпълнението й. 

На 28 август м.г. около 21 часа Георги повикал майка си на втория етаж, за да изяснят отношенията си. Разговорът започнал със скандал, при който майка му го обвинила за пореден път за виновен за смъртта на дядо си. Разгневен, Тодоров ударил силно майка си в лицето и главата й се блъснала  в стената. След това Георги се нахвърлил върху нея, хванал я за косата, късайки цели кичури, и започнал да я бие с юмруци. Гергана И. паднала на пода, молейки сина си да спре да я бие. Молбите й не били чути. Георги извлякъл за косата майка си на терасата и продължил да я удря, докато 55-годишната жена паднала на земята и престанала да мърда.

Решил, че майка му се преструва, Георги взел бутилка с бензин и залял тялото й, след което я подпалил. Жената се изправила на крака и се опитала да влезе в стаята, но Георги я свалил на земята с множество удари и изсипал останалата част от бензина върху нея, като я запалил отново. След като огънят изгаснал, взел дърво и с него нанесъл още няколко силни удара по тялото на родната си майка, за да е сигурен, че е мъртва.

След това напуснал жилището и отишъл в село Посабина, където живеел баща му. Събудил го и му съобщил, че пребил майка си. Баща му го прогонил и заплашил, че ще повика полиция. Георги Тодоров се скрил за няколко дни в недовършена къща в селото. Бруталното му престъпление било разкрито и той бил задържан.

Резултатите от заключението на назначената съдебно-медицинска експертиза показали, че убитата по особено мъчителен начин и с особена жестокост жена е починала от черепно-мозъчна травма, причинена от многократни удари със сила, ожесточение и ярост, и термичен шок. От подпалването й приживе 55-годишната Гергана е получила 80 процента изгаряния по тялото, което се равнява на I – II степен.

Убиецът на родната си майка се е признал за виновен по време на съдебното заседание в Окръжния съд в Търговище, признал изцяло фактите и поискал делото срещу него да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, за да се възползва от задължителното намаляване на наказанието. Съдът му е наложил наказание доживотен затвор, след което го е намалил заради признанието на Тодоров на 25 години затвор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама