Полицията забрани протест на "Атака" пред Министерския съвет

15:39, 14 дек 15 / Политика 25 591 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичната полиция забрани протест на партия „Атака“ срещу предстоящото посещение на турския премиер Ахмед Давутоглу в София. От пресцентъра на партията съобщиха, че въпреки своевременно подадено от тях заявление към Столичната община и органите на реда, от МВР не са позволили протестът да се проведе пред сградата на Министерския съвет.

По-рано днес от пресцентъра на партията обясниха пред София topnovini.bg, че организират протест при всяко посещение на турския премиер в София, защото „идва да дава нареждания на политиците“. Ето какво написаха от „Атака“, след като стана ясно, че демонстрацията им няма да може да се състои пред Министерския съвет, където по всяка вероятност ще бъде и срещата на Давутоглу с премиера Бойко Борисов:

„Полицейската диктатура в България стигна дотам, че забранява протести пред МС. ПП АТАКА заяви още преди седмица по каналния ред в Столична община и на органите на реда, че ще  проведе протест пред МС срещу посещението на Давутоглу в България на 15.12.15г.  Днес, полицията забрани провеждането на законния протест на АТАКА. На фона на ежедневно провеждащи се незаконни хулигански действия в центъра на София повече от 2 години от всевъзможни протестъри, полицията забранява законен мирен протест пред МС и турското посолство, за който е подадено заявление своевременно“, твърдят от партията.

В крайна сметка протест на „Атака“ ще има в 11 ч. пред сградата на БНБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама