12 години затвор за убиеца на Лъчезар в Поморие

15:39, 14 дек 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съд наложи наказание 12 години лишаване от свобода на Стоян Кусев. Той е признат за виновен в това, че на 13 август тази година около 21.30 часа на ул. „Манастирска” в Поморие, пред магазин „Импулс”, умишлено умъртвил 45-годишния Лъчезар Иванов, като му нанесъл удар с нож в областта на корема.

Според обвинителния акт същия ден Кусев изпил неустановено по вид и количество алкохол. Към 21.00 ч. отишъл в заведение, известно като „Бакалката”, намиращо се на ул. „Манастирска”. Там бил пострадалият със своя компания. Четиримата мъже стояли на маса в заведението и пиели ракия. Стоян ги приближил и попитал къде е жена му. Лъчезар му отговорил, че неговата съпруга я няма в заведението и да я търси другаде. Този отговор ядосал Кусев, който започнал да нанася побой над мъжа. Тогава се намесили другите мъже, като ги разтървали и избутали Стоян извън заведението.

След тази случка Кусев се отправил към намиращ се в близост магазин „Импулс” на същата улица и застанал пред кафе-автомат. Няколко минути след това Лъчезар Иванов излязъл от заведението „Бакалката” и се запътил към близкия магазин, за да си купи цигари. Единият мъж от компанията му решил да отиде след него и го настигнал. Пред магазина мъжете се озовали на няколко метра един от друг с Кусев. Конфликтът помежду им, който възникнал в заведението, отново припламнал, като Стоян ги приближил и нанесъл удар на мъжа, придружаващ пострадалия, от който той паднал на земята и ударил десния си лакът. След това подгонил пострадалия. Двамата се отдалечили на няколко метра. Кусев извадил от десния джоб на панталона си сгъваем метален нож, разгънал го и замахнал с острието, причинявайки на пострадалия прободно-порезно нараняване в корема, достигащо до голям кръвоносен съд. След нанесения удар сгънал ножа и се отдалечил в посока към дома си. По пътя изхвърлил оръжието на престъплението.

Днес Бургаският окръжен съд допусна делото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият изцяло призна фактите, посочени в обстоятелствената част на обвинителния акт, и даде съгласие да не се събират доказателства за тях. Така съдът намали първоначално определеното му наказание от 18 години с 1/3 и постанови той да търпи 12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор.

Съдът конституира майката на пострадалия като частен обвинител и граждански ищец и прие за съвместно разглеждане в наказателното производство гражданския й иск в размер на 250 хил. лева, представляващ обезщетение за нанесени неимуществени вреди. Съдебният състав уважи гражданската претенция в размер на 150 хил. лева, а в останалата част я отхвърли като недоказана и неоснователна.

Присъдата на Бургаския окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама