Д-р Димитър Костов, а не д-р Методиев временно ще оглави ДКЦ-1 в Шумен

15:43, 14 дек 15 25 606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Д-р Димитър Костов да оглави ДКЦ-1 до назначаване на конкурс за титуляр на мястото. Около това решение се обединиха всички 7 общински съветници от икономическата комисия към Общински съвет – Шумен. Те поискаха и в докладната да бъде записано, че конкурсът трябва да се проведе в рамките на 3 месеца.

Кандидатурата на д-р Костов бе внесена, след като на здравна комисия вече бе гласувано начело на ДКЦ-1 до провеждане на конкурс да застане д-р Методи Методиев.

Тази смяна е наложена от ангажираността на д-р Методиев, обясни зам.-кметът по здравеопазване и социална политика д-р Светлана Маркова.

„Д-р Методиев е единственият рентгенолог в ДКЦ-1. Той има страшно много работа и започнахме да имаме притеснения, включително и той, как ще се справи с всичко”, каза зам.-кметът и допълни, че ако поеме управлението, това би довело до нарушаване на графика на пациентите.

Затова се е стигнало до друга кандидатура – тази на д-р  Димитър Костов. В момента той излизал в отпуск и би било удобно да поеме поликлиниката.

„Той е много добре запознат с администрацията, защото бе шеф на РЗИ преди време”, обясни Светлана Маркова. Д-р Костов в момента е анестезиолог в кардиологичната клиника „Мадара” в Шумен, допълни характеристиката му тя.

Светлана Маркова заяви, че решението за смяна на временно управляващия ДКЦ-1 е практично, а не е плод на някаква интрига.

На заседанието на икономическа комисия бе гласувано и още едно кадрово предложение – назначаване на дипломиран експерт-счетоводител на ДКЦ-1.

Със седем „За” съветниците подкрепиха предложението на кмета Любомир Христов тази позиция да заеме Сашко Александров, който да извърши независим финансов одит на годишния финансов отчет на дружеството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама