Депутати от "Народен съюз" в Пловдив: Кметовете ни ще работят по инфраструктурни проекти

16:14, 14 дек 15 / Политика 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Слабо е работено досега. Липсва документация, липсват проекти", това заяви в Пловдив Румен Йончев, народен представител и лидер на ЗНС и съпредседател на коалиция "Народен съюз".

Той и Явор Хайтов, зам.-председател на Народното събрание, днес бяха на посещение в община "Марица", където проведоха поредица от срещи с кмета Димитър Иванов, представители на местната власт и на местния бизнес.

Румен Йончев сподели още пред медиите, че основните проблеми , които са видели в региона са от инфраструктурен характер и в тази насока ще бъдат и инициативите на хората им тук. А пари за осъществяването им ще се търсят по европейски програми.

На последните местни избори през октомври 2015 г. ЗНС успя да спечели две места за съветници в Общинския съвет на община "Марица" – Янка Змиярова и Стойков. Имат и двама кметове – Йордан Цаков, на Калековец, и Димитър Андреев, на Крислово.

"Почти във всички общини имаме равномерен брой общински съветници от коалиция "Народен съюз" и сме на пето място по брой получени съветници на последните местни избори, каза Явор Хайтов. На ход е консолидацията сред земеделците, между нас няма идеологически разлики, добре дошли са всички земеделци в нашата коалиция, допълни Йончев.

На въпрос как ще коментират позициите в момента на други партии и коалиции по отношение на управлението Йончев заяви, че не може хем да си в управлението, хем да си в опозиция. Всяка партия трябва да реши какво и е отношението към властта и то не трябва да бъде двояко.

"Нашата позиция е ясна, ние сме подписали споразумение, засягащо промени в конституцията, и ще го спазваме", допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама