Свидетели на СРС-та: Митничари не са ни искали пари, ние давахме /обновена в 17.10 ч/

16:23, 14 дек 15 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голяма част от свидетелите, по разследването за арестуваните митничари на Капитан Андреево в неделя, са заявили, че никога не са им искани подкупи, научи Topnovini.bg. Думите им са записани със специални разузнавателни средства. За използвате „бръмбъри” потвърдиха ръководителите от специализираната прокуратура Андрей Андреев и Даниела Попова в неделя. Засега обаче точно за този въпрос няма официална информация.

Тогава както подробно съобщихме се проведе операция, при която бяха арестувани 33-ма служители.  

В срс-тата шофьорите казват още, че са давали пари, не защото някой им е искал подкуп, а за да преминават безпрепятствено границата.

Точно тези изявления ще затруднят работата на разследващите, твърдят наши източници. Попова и Андреев обясниха, че се събират и други доказателства.

Към момента разследващите смятат, че парите са оставяни в международните паспорти. Според разработката на полицията, даваните рушвети били между 5 и 300 евро.

На последното дело, по което подсъдими бяха митничари от Капитан Андреево, всички свидетели, включително и тези, които бяха подали сигнал, се отрекоха от твърденията, че са им искани пари.   

На 22-ма митничари от Капитан Андреево ще бъдат повдигнати обвинения, а 14 от арестуваните 33-ма в неделя остават в ареста за 72 часа. По време на най-мащабната операция на границата са извършени общо 106 обиска.

Намерената сума пари е 150 000 лв., съобщават от специализираната прокуратура. От там добавят, че са възможни още арести.

Според разследващите, митничарите са познавали водачите, от които са искани подкупите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама