Полицаите с рамо за съдиите и съдебната реформа

16:37, 14 дек 15 / Политика 25 624 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-голямата и независима синдикална организация на служителите в сектор “Сигурност” - СФСМВР, изпрати отворено писмо в подкрепа на протеста на съдиите и искането им за реална съдебната реформа и независим съд и прокуратура.

“И ние не желаем да сме жертва на лошо управление, нарицателно за корупция и силна политизация. Заставаме до Вас, защото желаем реформата да се случи, но няма да се съгласим тя да бъде „на парче“, импровизирана от недоказани експерти, градена на рестрикции и неотчитаща нуждите на гражданите”, пишат от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

“Напълно споделяме Вашите справедливи очаквания за реформа, която да донесе широко подкрепени и дългоочаквани промени по отношение спиране на скандални назначения, извършване на проверки при съмнения за лошо управление и корупция, ограничаване прояви на поведение на магистрати, повдигащо етични въпроси, отговорност и отчетност пред обществото, даване на реален шанс на почтените и действително независими съдии и най-вече за независими от политически вмешателства съд и прокуратура. Уверени сме, че желаете да продължите да работите за постигане на по-добро, независимо и безпристрастно правосъдие”, казват още те.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама