Изкупиха живите елхички във Варна в подкрепа на болни деца

17:11, 14 дек 15 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
63 живи елхички са продадени до този момент във Варна. Това съобщи за Topnovini.bg директорът на Държавно горско стопанство Николай Хлебаров. Той допълни, че във връзка с благотворителна кампания, която стартира на 10 декември и е под мотото "Купи жива елхичка, помогни на дете!“ се извършва продажбата на дръвчетата. Цената на елхичките, които се предлагат, е между 25 и 30 лева, в зависимост от характеристиките и вида им. 5 лв от всяка продажба ще отиват за деца, болни от аутизъм. 

Продадените до момента дръвчета са от обикновена и гръцка ела. Те са били с размери от 0.80 до 1.50 метра. Хлебаров каза, че е имало огромен интерес към живите елхички и те много бързо са били изкупени. Две по-големи варненски фирми са взели по 20 дръвчета, които ще бъдат дарени на детски градини.

"В момента има останала само една еличка за продажба, но утре ще бъдат извадени нови, които ще се продават извън кампанията", добави Хлебаров. Той уточни, че мястото за продажба на живи коледни дръвчета е единствено пред сградата на Горското стопанство, тъй като търговците на елхички трябва да имат касов апарат. За отрязаните елхи има специални изисквания, за да бъдат законни. На тях им се поставя специална марка. С това се доказва, че тази елхичка е законно отрязана. 

"Дръвчетата, които се предлагат пред сградата на варненското горско стопанство, могат да бъдат засадени напролет и да бъдат отглеждани. Те са местни видове и са устойчиви, а тези в големите вериги магазини са вносни и няма да могат да продължат развитието си на територията на Варна” каза още инж. Хлебаров.

Всеки, решил да закупи елхичка, може да направи това до края на кампанията (15 декември) на адрес ул. "Радко Димитриев" N 10 – пред сградата на ТП "ДГС Варна“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама