В община Генерал Тошево изграждат девет нови детски площадки

17:25, 14 дек 15 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Девет нови детски площадки на обща стойност над 40 хиляди лева се изграждат в община Генерал Тошево, съобщиха от общинската администрация. Пет от тях са в селата Спасово, Кардам, Люляково, Присад и Василево, а четири в града – ул. „Станьо Милев”, ул. „Иван Вазов”, градски парк и кв. Пастир.

Вече са готови детските площадки в Спасово, Люляково, Присад и ул. „Станьо Милев” в град Генерал Тошево,. При добри метеорологични условия фирмата - изпълнител ще завърши работата по останалите до края на седмицата, съобщиха от общинската администрация.

Две работни групи на фирмата – изпълнител обезпечават доставката и монтажа на плануваните детски площадки в Генерал Тошево. След като бе положена ударопоглъщащата настилка и поставена задължителната за подобни детски съоръжения ограда, в момента работници монтират модулите за игра.

Те са различни за отделните площадки и включват възможности за катерене, пързаляне, люлеене, лазене, чрез които малчуганите от града и селата да могат да развият по оптимален начин своята двигателна активност.

Използват се свежи цветове и екологични материали (обработена висококачествена дървесина). Дизайнът се отличава с отлична адаптивност към природната и урбанистична среда.

Средствата за изграждането на съоръженията са от общинския бюджет, а стойността на договора с фирмата–изпълнител е за 41 154, 34 лв.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама