Стрелба във „Връбница“, има ранен (обновена)

17:34, 14 дек 15 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж е бил ранен при стрелба в столичния квартал „Връбница“-2, съобщи пресцентърът на МВР. Сигнал за стрелбата е подаден към 16.15 часа днес. 

Инцидентът се е разиграл в блок 624 в столичния квартал "Връбница". Според първоначалните данни 61-годишен мъж, който за момента е известен само с фамилията Тосев, е бил нападнат и и пребит с цел кражба от двама маскирани пред асансьора на кооперацията, в която живее в кв. „Връбница-2“. Мъжът обаче се оказал бивш военен. В отговор на внезапното нападение той извадил законния си пистолет и ранил единия нападател със "стоп" патрон. Нападателите са успели да избягат.

Часове след инцидента органите на реда са мобилизирани и са пред блока, в което е станало нападението, предаде репортер на София Topnovini.bg. Около петима униформени има и във входа, в който е станало нападението. Полицаите пускат в кооперацията единствено живеещите там.

Повечето от жителите на квартала не желаят да коментират съседа си, нито инцидента. Маргарита Алексиева, която живее в съседния вход в блока, сподели пред София topnovini.bg, че и в нейния вход най-вероятно са влизали крадци.

"Вчера слизах до нашите мазета, в първия вход живея. Мазетата при нас са разбити, катинарът ми е счупен и всичко е разхвърляно. Не знам дали нещо е взето. Пътувах в асансьора със съседа, който сподели, че и неговото мазе е разбито. Всичките ги познавам, защото живеем тук от 1987 г. По фамилия обаче нищо не ми говори. Иначе в блока има много военни, не е само един".

От СДВР обясниха, че се извършва проверка на случая и ще бъдат следени болниците в столицата, защото се очаква простреляният нападател да потърси медицинска помощ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама