За ловешката болница лечението се изчерпва с настаняването на пациента

17:41, 14 дек 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По-малко от седмица след неприятния инцидент след футболния двубой между Литекс и Левски в Ловеч, при който журналистът от София Topnovini.bg Михаил Стоянов беше ударен с палка по главата от полицай, са факт и първите коментари на представители на институции, които са намесени в скандала.

В разказа си за това, което преживя след срещата, Стоянов обясни как всички полицаи, пострадали след сблъсъците с фенове, влизат с предимство в спешния кабинет. Журналистът подчерта, че абсолютно всички пострадали служители на реда са преминали преди ранените фенове.

На въпрос защо е допуснато това началникът на Спешното отделение в болницата в Ловеч д-р Николай Дяков отговаря, че с приоритет се преглеждат хората с по-тежки травми. Това от своя страна означава, че всеки един пострадал полицай е имал по-сериозни травми от Кристиян Миленов. Това е привърженикът на Левски, който след близо двучасово чакане да бъде прегледан реши да пътува за София, за да бъде настанен в „Пирогов“. Столичните колеги на ловешките медици установяват, че главата му е разцепена на две места от палка, като е зашит с общо 11 шева. Освен това има и сериозна порезна рана на ръката си.

Според д-р Дяков не е приложен двоен стандарт, тъй като в залата на Спешното отделение има „настанени тежко пострадали привърженици“.

„Стоях близо два часа на едно легло. Имах кръв навсякъде по себе си. През цялото време в кабинета влизаха полицаи, явно някои от тях бяха пострадали. Само един видях, който изглеждаше по-сериозно ранен, защото се движеше с инвалидна количка. Категорично мога да заявя, че никой не ми обърна внимание, а то беше насочено само към униформените. Ако лечението се свежда до настаняването в болницата, то тогава по-добре да не се лекуваме в болницата в Ловеч“, заяви пред София Topnovini.bg пострадалият Кристиян Миленов.

Тъй като от публикувания отговор на началника на Спешното отделение не става ясно какви са нараняванията на пострадалите полицаи, от София Topnovini.bg ще потърсим за информация Министерство на вътрешните работи, за да се направи съпоставка от независим лекар дали състоянието на Кристиян Миленов е било по-тежко от това на ранените униформени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама